LÖRDAG


Alice i underlandet


En stor inspirationskälla i vår är "Alice i underlandet". Inspireras av det lekfulla och sagolika.

 

1. Hatt från Topshop.com, 260 kr.

2. Klocka i halsband från Modcloth.com, 216 kr.

3. Klänning från Modcloth.com, 630 kr.

4. Prickiga strumpor med rosett från Topshop.com, 40 kr.

5. Brun kavaj från Topshop.com, 1 200 kr.

6. Diadem med rosett från Miu Miu/Net-a-porter.com, 990 kr.

7. Crémevit sko från Topshop.com, 780 kr.

8. Volangblus från Hm.com, 198 kr.

9. Jumpsuit från Topshop.com, 650 kr.

10. Plommonstop från Modcloth.com, 216 kr.





MODESHOOT:
Vårens vassaste visningar


OH LA LA! Följ med GLAMOUR backstage på Fashion Week by Berns och spana in vårens bästa nya svenska mode.


 

THE LOCAL FIRM

"Mc-jackan är en stor inspiration för vårens kollektion. På 'Zipperdress' har dragkedjorna från mc-jackan tagit över helt."

Klänning med dragkedjor, pris vid förfrågan.

 

ACNE JEANS

"Det var viktigt att ta tillbaka modet till gatan. Vi använde oss av det gamla slitna uttrycket 'urban cowboy' från början av 90-talet. För första gången är vi nöjda med vad vi lyckades åstadkomma."

Vänster:
Klänning av siden, 3 000 kr.
Strumpor av bomull, 200 kr.
Ankelboots av mocka/trä, 6 000 kr.
Höger:
Kavaj av ull, 1 800 kr.
Klänning av bomull, 1 600 kr.
Strumpor av bomull, 200 kr.
Ankelboots av mocka/trä, 6 000 kr.

 

WHYRED

"Vårens kollektion är inspirerad av en förälskad Vanessa Paradis-tjej som mixar starka färger på ett självsäkert och lekfullt sätt."

Chinos av bomull, 1 300 kr.
Stickad tröja av lammull, 800 kr.
Solglasögon, endast för visningen.
Skor av mocka, 2 500 kr.

 

CARIN WESTER

"Kollektionen är inspirerad av ett möte mellan franska filmen 'Emmanuelle' och trädgårdsmästarna i dokumentären 'Grey Gardens'. Sensuella tyger och skärningar blandas upp med mjuka pasteller och blommiga mönster."

Höger:
Stickade shorts av bomull, 700 kr.
Stickad topp med öppen rygg av bomull, 1 400 kr.
Stickade knästrumpor, privata.
Mitten:
Småblommig klänning av bomull, 2 200 kr.
Spetsstrumpor, privata.
Vänster:
Spetsklänning av nylon, 600 kr.
Shorts av bomull, 1 600 kr.
Alla modeller bär sandaletter av läder, 1 800 kr.

 

FIFTH AVENUE SHOE REPAIR

"Vi har haft klassiska plagg som skjortan, kavajen, fracken och den stickade tröjan som utgångspunkt och vridit och vänt på dessa."

Skjortklänning med vriden krage av bomull, 42 000 kr.

 

MINIMARKET

"Solglasögonen är en av våra stoltheter, och typiskt för kollektionen är också den oskarpa bambudjungeln med röda fåglar som flyger omkring."

Vänster:
Mönstrad blus av bomull, 1 400 kr.
Byxor med bälte av bomull, 1 800 kr.
Runda solglasögon av metall, 2 500 kr.
Höger:
Oversizekavaj av bomull, 2 500 kr.
Tvådelad klänning av bomull, 1 200 kr.

 

HOPE

"Vi längtar efter en smal, tajt klänningssiluett efter alla volym­klänningar som varit. Vi tror också på tajtare toppar och klänningar av trikå."

Klänning av bomullsmix, pris vid förfrågan.
Ankelboots av läder, 2 300 kr.

 

TIGER

"Solblekta färger och levande ytor mixas med raka siluetter som sveper kring kroppen i en nonchalant elegans. Sval romantik möter minimalismens enkelhet."

Vänster:
Skjortklänning av lin/silke, 2 999 kr.
Mitten:
Linne av lin, 699 kr.
Byxor med knyt i midjan av siden, 1 399 kr.
Väska av läder, pris vid förfrågan.
Höger:
Jacka av lammskinn, 5 999 kr.
Stickad topp av bomull, 799 kr.
Blommig kjol av siden/bomull, 999 kr.


VILKA SMYCKEN GÄLLER I VÅR?

I år är örhängena tillbaka igen vilket känns kul, vi ser fortfarande stora smycken, men inte att man använder så många som förra säsongen.




HÖSTENS VÄSKOR

Väskorna i höst är lite större och jag tycker att du ska slå till på en lite större handväska, eller en lite större och påsigare axelremsväska



VILKEN TYP AV ACCESSOARER GÄLLER NU?

På accessoarsidan är det mycket och gärna stort som gäller, mycket armband, halsband i olika material, färger och former. Så var inte rädd att överdriva.



SKOR I HÖST?

Skoletter och stövletter är inne i höst jag tycker även att man kan ha en öppen pumps med en färgglad strumpa i.




skönhetsprylar du behöver i vår!

1. Svart kajal

På många visningar snålades det inte med vare sig brun eller svart eyeliner och kajal. Resultatet är en skarp kontrast mot vårens söta klänningar, vilket gör looken betydligt mer intressant.


2. Rosa rouge

Varje vår syns nakna, skira ansikten, men 2009 är ansiktena levande tack vare en smått bortglömd stjärna - det rosa rouget. Både i ballerinatappning, som  hos Celine, och i en mer klassisk damig tappning, som hos Dior, sveps det rosa rouget över kinderna för att skapa en fin, feminin känsla.


3. Highlighter

Vi tröttnar aldrig på skimmer! Inför våren satte makeupartisterna highlighter på kindbenen, ögats innersta vrå, mitt på ögonlocket och vid amorbågen. Allt för att lyckas definiera drag i ett beige ansikte utan att behöva ösa på med smink.


4. Lösögonfransar

En tung fransrad är en sexig vårnyhet - vanligtvis är det en look som hör hösten till. Hos YSL användes hela fransrader som limmades med en liten vinkel likt en kråkspark utåt-uppåt. "Det blir en speciell tvist på kattögon", säger Tom Pecheux, som skapade looken.


5. Rött läppstift

Precis som lösögonfransarna är rött läppstift något vi tar med oss från vintern. Skillnaden är att nu bär vi röda läppar till rosa rouge, solbrännor och somriga kläder. "Läpparna har en mjuk yta, men de ser inte så våta ut", säger makeupartisten Dick Page.


6. Ögonbrynspenna

Med penna och pensel fixerades och formades samtliga modellers ögonbryn inför nära nog ­samtliga visningar. Väl­formade och lagom markerade bryn är grunden för den nya våg av elegans som svepte fram på catwalken.


7. Håraccessoarer

Dekorativa kammar, hårspännen, hattar och diadem fick enkla håruppsättningar att se imponerande och supereleganta ut. Låt din egen smak styra - det mesta är tillåtet i vår.


8. Glansspray

När hårstylister använder ord som "polerat" om sina visningsfrisyrer handlar det oftast om smått obscena mängder glansspray. Inte ens den enklaste hästsvans kom undan när målet var att få frisyrerna att se "rika och glamourösa ut", som stylisten Guido uttryckte det.


9. Tuperingskam

En kam som är fintandad i ena änden och spetsig i den andra var det vanligaste hårredskapet backstage på visningarna. Kamsidan skapar de högsta tuperingarna, spetssidan de skarpaste benorna.


10. Kroppsolja

Flera av vårens bästa visningar visade en hel del hud, vilket fick makeupartisterna att blanda skimmercrème






MÅLA FRAM LYSTER

1. Sköt om dig

Peela huden en gång i veckan (undvik alltid vassa skrubbar med naturliga peelingprodukter, som aprikoskärnor - de rispar bara upp huden) och se till att du använder en fuktcrème som är anpassad efter den mängd fukt och näring som din hy behöver just nu.

 

2. Jämna ut hyn

När huden är ren och insmord - applicera en crèmig foundation som kallar sig "ljusreflekterande" för att skapa intrycket av en jämn hudyta. Ta en concealer som är en halv nyans ljusare och applicera den under ögonen och runt näsvingarna.

 

3. Lägg till färg

Applicera en crèmerouge på kindens topp och blanda ut den bakåt längs kindbenet. Svep en champagnefärgad ögonskugga från ögonfransraden upp till globlinjen. Applicera två lager mascara och ett läppbalsam som är en nyans mörkare än din naturliga läppnyans.

 

4. Avsluta med highlighter

En highlighter i crèmeform är alltid en bra slutkläm på en makeup. Applicera en liten klick på kindbenens högsta punkt och blanda ut den bakåt, mot tinningen. Lägg ytterligare en klick längs ögonbrynsbenet, precis under ögonbrynsbågen, och blanda ut den mot brynets ände. Om du har kvar lite på fingertopparna duttar du lite i ögats innersta vrå.

 

Extra highlightertips!

·    Undvik en vitsilvrig highlighter på kinderna och vid ögonbrynet - om den är för ljus ser den lätt lite onaturlig ut.

·    Applicera inte highlighter på en finne - det kommer bara att få den att se större ut.

·    Använd inte en skimrande rouge om du använder highlighter, det blir lite overkill med båda två. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0