Tips till er:)



GÖR SÅ HÄR:
• Börja med en naturlig, lätt lystergivande bas och mattpudrad T-zon. • Aprikos-beige rouge på kinderna. • Ljust lila skugga på ögonlocket närmast näsroten. • Plommonlila skugga utåt, uppåt ovanför globlinjen. • Ljust blå skugga som övergår i mörkare under ögat. • Eyeliner längs övre fransraden och ljus highlighter under ögonbrynet. • Mascara och lösa franstippar. Lila läppglans på läpparna.



1. Elizabeth Arden* Color Intrigue eye shadow nr 08, 200 kr.
2. Lancôme Ombre absolue A20, 250 kr.
3.
Elizabeth Arden* Dual Perfection Brow Shaper and eyeliner, 195 kr.
4. IsaDora Wonder Nail nr 178, 65 kr.
5. Max Factor Earth Spirits nr 128, 85 kr.
6.
Lumene Blueberry Volume mascara, 129 kr.
7. Clinique long last glosswear nr 18, 195 kr.
8. IsaDora Perfect Contour kajal nr 98, 70 kr.
9. Lumene Cranberry Kiss läppstift nr 14, 105 kr.
10. Max Factor Flawless Perfection Blush nr 235, 95 kr.
11. Max Factor Silk Gloss nr 330, 90 kr.
12. Clarins Eyeliner nr 04, 235 kr.
13. Lumene Eye Graphics nr 10, 75 kr.
14. Lancôme Ombre absolue B20, 250 kr.
15. Estée Lauder* Signature lipstick nr 07, 230 kr. Ardell DuraLash enstaka fransar Flare Medium Black, 65 kr (ej med på bild).





HITTA RÄTT NYANS TILL DIN FOUNDATION



Den här ljusa nyansen är vanlig i Skandinavien.
- Den kan ofta misstolkas som rosa eftersom ljushyade personer har en tendens att få rosiga kinder. Är man osäker är det bäst att ta en titt på sidan av halsen, nästan vid nacken. Där ser man lätttast vad man har för ton på hudfärgen.


LYX: Clarins Teint Multi-Régénérant nr 03, 400 kr. BUDGET: L'Oréal True Match nr W1, 145 kr.



 


Många rödhåriga har en rosa hudton, men det är vanligt även bland blondiner och många brunetter. Ett vanligt problem är att foundation tenderar att se orange ut.
- Många har blivit skolade i att man ska neutralisera bort det röda med gula toner. Men om hela kroppen är rosa, kan det se konstigt ut om man är gul i ansiktet. Man kan dessutom få gröna
nyanser i ansiktet. Håller man sig till rosatonade foundation kan ingenting gå fel
LYX: Clarins True comfort nr 08, 340 kr.
BUDGET: IsaDora Hydralight nr 58, 115 kr.



Många svenskar som har en mediumljus hudfärg är olivtonade, men även här kan man se rosigare ut än vad man egentligen är. Kontrollera på sidan av halsen, precis som beskrivs under nyansen
Ljusgul.

- Många vill neutralisera olivfärgad hy genom att använda sig av lila toner eller varmare färger, säger Michaela Söderlund som inte anser att det är värt att krångla så. Det är mycket enklare att utgå från sin egen hudfärg för att få ett jämnt och snyggt resultat.


LYX: Lancôme Teint Rénegie Lift nr 05, 480 kr. BUDGET: Lumene Hydradrops nr 020, 115 kr.



Det här är den solbrända versionen av oliv. Många som härstammar från varmare breddgrader har den här tonen året runt. Michaela Söderlund tipsar om hur man hittar rätt brun ton:
- Det bästa sättet är att prova olika foundation längs käklinjen och se vad som matchar bäst. Men innan man börjar kladda med en massa färger i ansiktet kan man faktiskt prova på utsidan
av handen. På det sättet kan man avfärda de för ljusa eller mörka färgerna.


LYX: Clinique Superbalanced Makeup nr 15, 275 kr. BUDGET: L'Oréal True Match nr W7, 145 kr.



Förutom de som är mörka året runt, kan många med rosa hudfärg bli rödbruna när de solar. Här är det ungefär samma princip, som för de med rosa hudton, som gäller. Undvik för mycket gult pigment i underlagscremen eftersom det lätt blir ett för orange resultat.
- Har man däremot en mörkare rödbrun nyans kan en gyllenbrun färg lyfta fram tonen i ansiktet.

LYX: Dior Diorskin Sculpt nr 050, 430 kr. BUDGET: Max Factor Colour Adapt nr 90, 145 kr.




FORMA DINA ÖGONBRYN


Här följer några enkla steg för att få fina, välformade ögonbryn. Att plocka ögonbrynen gör att de hårstrån man alltid tar bort börjar växa långsammare för att sedan försvinna helt. Tänk därför på att inte plocka för mycket om du någon gång senare vill ändra formen.


 

Ögonbryn1. När du ska noppa din ögonbryn är dagsljus är alltid bäst. Sätt dig med ljuset i ryggen så att det reflekteras i din spegel. Handspegel med förstoring passar denna uppgift bäst.


2. Rengör området under ögonbrynet så att det är helt fritt från smuts och makeup. Använd en ögonbrynspenna för att rita ut den form du önskar och använd den formen som riktlinje när du börjar plocka.



3. Sträck försiktigt ut ögonbrynen uppåt och utåt för att få tag ordentligt. Det gör även att själva plockandet inte blir så plågsamt.


4. Plocka bara ett hårstrå i taget, annars kan du få stora partier som är utan hår, dessutom är det smärtsamt att plocka fler åt gången.


5. Plocka alltid under ögonbrynen, aldrig över. Följ den naturliga formen och dra ut håret i den riktning det växer, uppåt och utåt.





DKNY_be_delicious_fresh_blossom

DKNY Be Delicious Fresh Blossom
 
Rekommenderar denna underbara doften starkt! Helt underbar verkligen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0