Mode&MakeUp

MODE  I VÅR:

5 trender - Väskor

1. Mönster. 2. Nitar. 3. Miniväska. 4. Canvas. 5. Färg.

5 trender - Skor

1. Träklack. 2. Mocka. 3. Skimrande. 4. 90-tal. 5. Färgglatt.

5 trender - Smycken

1. Stora örhängen. 2. Stora ringar. 3. Långa halsband. 4. Budskap. 5. Markanta armband.

FIXA MAKEUPEN TILL FEST:



Fokusera på ögonen:

  1. Håll basen naturlig. Var noga med att använda en tunn foundation och fokusera den runt ögon, näsa och läppar. Använd gärna en foundationborste, så jobbar du upp lystern och får ett finare slutresultat. Avsluta med ett puder, gärna med lite färg i.





2. Applicera ett brunfärgat rouge på kindbenen, tona noga. Börja två fingrar från örats övre del och tona ner den mot näsvingarna, men inte längre fram än två fingrar från näsan.




3. Markera under ögat med en mörkbrun ögonskugga, använd en bredare pensel. Markera innanför med en svart kajalpenna. Tona ihop noga



4. Lägg samma rouge även på ögonlocken och tona uppåt mot brynet. Markera med en mörkbrun kajalpenna längs fransarna och avsluta med en svartbrun mascara på både under- och överfransarna.



5. Markera läpparna i en svag korallaprikos ton. Ta ett med lyster i, det ger ett blankt intryck utan att bli för glossigt. Använd läppensel i stället för läpppenna så får du en naturligare markering på munnen

HÅRET:



1. Spreja håret med ett värmeskydd som samtidigt ger struktur och glans. Då skyddar du ditt hår och frisyren håller längre.



2. Platta hela håret med plattång. Längst ner på varje hårslinga avslutar du med att vrida tången inåt, för att få inåtböjda toppar. Ta sedan ett litet parti, cirka fyra centimeter av håret längst fram mot ansiktet, och vrid tången sakta medan du drar utåt och bakåt. På så sätt får du naturliga svängar vid käkbenet som gör att håret ser fylligare ut. Avsluta med att krama håret för en lite frissig effekt. Undvik för mycket hårsprej.

Make Up

ÖGONEN

1 :
Dutta en vit ögonskugga över hela ögonlocket. Applicera den sedan hela vägen upp till brynet.

2:
 Lägg svart eyeliner längs hela fransraden. Börja utifrån och jobba in mot ögats mitt. Eyelinern ska vara som tunnast in mot näsan och kraftigare från ögats mitt och i yttre ögonvrån.

3:
 Använd en snedskuren pensel och måla en tunn linje med geleyeliner precis i globlinjen. Den torkar inte och går därför att tona in i ögonskuggan.

4:
 Använd en rund ögonskuggspensel och tona linjen något utåt och lätt uppåt i ögats yttre del. För att få en mjukare övergång kan du tona med hjälp av en neutral rosabeige skugga.

5:
 Avsluta med mascara.


LÄPPARNA

1:
 Markera läppkonturen med en svart kajalpenna. Var noga med att göra konturen jämn och skarp. Det gör du lättast med lite öppen mun - men gapa inte! Då är det lätt att hamna utanför.

2:
 Fyll i läppen med den svarta pennan. Måla inte munnens mitt. Detta ger en fyllig nyans och ett hållbart resultat.

3:
 Måla sedan med ett mörkrött läppstift över hela läpparna. För bästa resultat applicerar du stiftet med en pensel.

4:
 Avsluta med ett lager genomskinligt läppglans

HÅRET

1:
 Spreja ett mediumhårt hårsprej över längderna för att få struktur och motstånd i håret.
2:
 Tupera med en svinhårsborste för en mjuk, men yvig tupering. Gå igenom hela längderna för ett stort och fluffigt   resultat.

3:
 Renkamma luggen och håret ner till öronen för en slät topp.
Använd svinhårsborsten som bara borstar på ytan. Då behåller du volymen men får en blank och slät finish. Fixera med sprej.


Frisyren funkar utmärkt även om du inte har lugg!


http://www.aftonbladet.se/sofismode/skonhet/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0