BROWS.
 1. Du behöver pincett, ansiktsvatten, bomullsrondeller och spegel. När du ska noppa dina ögonbryn är dagsljus alltid bäst. Sätt dig med ljuset i ryggen så att det reflekteras i din spegel. Handspegel med förstoring passar denna uppgift bäst. För att slippa lättirriterade hårsäckar kan du badda lite ansiktsvatten på ögonbrynen innan du börjar plocka.


2. Med Anastasias ögonbrynsmallar kan du lätt plocka en fin form. Rita annars den form du önskar med en ögonbrynspenna. Välformade bryn sträcker sig mellan två punkter. Punkt  A mäter du ut genom att dra en rak linje från mitten på näsvingen längs näsbenet och rakt upp. Gör en liten markering vid brynet.


3. Punkt B hittar du om du drar en diagonal linje från näsvingens yttre kant till ögats yttre kant. Gör en till markering. Måla en form mellan punkt A och B som passar dina bryns naturliga form.

 


4. Sträck försiktigt ut ögonbrynen med pekfinger och ringfinger uppåt och utåt för att få tag ordentligt. Det gör även att själva plockandet inte blir så plågsamt. Plocka bara ett hårstrå i taget, annars kan du få stora partier som är utan hår, dessutom är det smärtsamt att plocka fler åt gången. Tänk på att ögonbryn är syskon och inte tvillingar – om man försöker plocka så att de ser exakt likadana ut kan man riskera att plocka för mycket.


5. Plocka alltid under ögonbrynen, aldrig över. Följ den naturliga formen och dra ut håret i den riktning det växer, uppåt och utåt.

 
 Gå till en makeupartist om det är första gången du plockar - på så sätt får du rätt form från början och slipper plocka fel. Efter det kan du plocka själv! Ju mer man plockar desto saktare växer samma hårstrå ut. Se upp så att du inte plockar för mycket. Om du ska färga ögonbrynen samtidigt, gör det först. Annars blir hårsäckarna lätt infekterade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0